2013. október 13., vasárnap

Életmódváltás 2. nap


Reggeli: 2 szelet extrudált kenyér, 4 szelet párizsi, 1/2 mozzarella sajt.
Uzsonna: 10 dkg csirkemell sonka, 1 paradicsom, 1 paprika, 1/2 mozzarella sajt

Úgy érzem, elég is volt ennyi. Egész nap az udvaron dolgoztunk, betonozni fogjuk a padlásfeljárót, kipakoltuk, felsöpörtük (1,5 vödörnyi megrágott zabhéj, egérürülék, egérjárat, repedt beton. Egérnek, hála, semmi nyoma. (nemhiába van hat cicánk - egyébként pont ezért). Apa csináltatott a bádogossal egy derékszögű, falhosszúságú keretet, ami majd a padlóra téve a beton alá kerül (olvastam valahol, hogy így védekeznek a vályogház tulajdonosok az esetleges egértámadás ellen). Utána oda fog kerülni a hűtőláda, a nagyhűtő, meg egy-két konyhabútor, hogy a szobák után a konyhát és az ebédlőt is át tudjuk rendezni. (először tetőtér-beépítést terveztünk, hogy majd odaköltöznek fel a gyerekek, nekünk jut az ő szobájuk, a mi szobánkból-nappaliból pedig hatalmas étkezőt varázsolunk, aztán ez a tervünk dugába dőlt, elég annyi, hogy sok olyan hibájára jöttünk rá a házunknak, amiről nem is álmodtunk volna).
Szóval, azt találtam ki, hogy szobát cserélünk. Nekünk jó a kisebbik szoba, galériás ágy, alatta a tv és a rattan ülőkék, egy fél gardrób, a kincses ládáim (az egyik egy 1850-ből való vasveretes gyönyörűség, a másik pedig egy régi-régi lisztesláda).

A fiúk megkapták a nagyobb szobát, elférnek rendesen, két íróasztal, emeletes ágy (egyenlőre még kétszintes, majd emelünk rá egy harmadikat is).
Az ebédlőt átalakítjuk nappalivá, a konyhába pedig átkerül az étkezőasztal. Hajrá!
Vissza az étrendhez. 22:33 van, most érzek egy kis éhséget, de mivel tartom magam a háromórás szabályhoz (lefekvés előtt három órával már nem eszünk) ezért csak egy nagy pohár vizet iszom (egyébként az éhségérzet gyakran csak szomjúságot jelez, én sem hittem, de tényleg előbb meg kell próbálni inni, hátha). Még bepakolok az elsősnek, begyújtok és alvás! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése