2014. november 10., hétfő

Szántás, vetés

A hétvégén elvetettük az árpát. Igen, későn vagyunk vele, de önhibánkon kívül. Ugyanis sajnos ha összeállunk valakivel, hogy én majd learatom a gabonádat, és rendbe sodrom a lucernádat, te pedig szántsd fel és vesd be az én földemet, akkor sajnos előjöhet az a probléma, hogy mivel a rendsodrás, és aratás már megvolt, akkor a munka másik fele (ami nem rád esne) az már nem is olyan sürgős. Mondhatni tojnak a fejedre. Mikor? - kérded. Szombaton, aztán vasárnap, aztán kedden, majd pénteken és kezdődik minden előről. Pedig már előre odaadtad a munkára szánt gázolajat is. Ilyenkor nyelsz egy nagyon, és ahhoz fordulsz, (az egyetlenhez) akihez szoktál, és mindig lehet rá számítani. Ő az én TESÓM. Így, nagybetűkkel. (mert megérdemli, ja és kiveszőben van, ezért vigyázni kell rá - erről még pólója is van:) Szóval kölcsönkéred a traktorját, és a félig kész földet te, saját üzemanyagoddal, kölcsöngéppel megrögtörőzöd, feltárcsázod, aztán kézzel és enyhén lelkes pároddal valamint közös elsőszülött gyermekeddel sötétedésben beveted. (még a középső és legkisebb sarjad a frissen vetett földben vihogva fetreng és a nagyobb darab rögökkel dobálja egymást) Aztán már sötétben felülsz és elsimítod a bevetett földet a magtakaróval. Igen ám, de van még egy darabka föld, ami még nincs készen.
Tehát kezdődik minden előről. Most tartunk a: Mikor? Pénteken. (nem). Mikor? Szombaton. (nem) Mikor? Vasárnap. (nem) Mikor? Hétfőn (az ma van).
Egyébként a traktor a legkisebb gyermekünket teljesen rabul ejtette. Bejött, azt mondja: Na, megyek pecázni! - és felült a traktorra, berregett és forgatta a kormányt.
Aztán másnap hallom ám, elindul a traktor. Mit látok: Apa és Nimród ülnek rajta, és előre-hátra mennek vele az udvaron :) Mániások:)





  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése