2014. november 30., vasárnap

A fél pár zoknik értelmet nyertek :)

Végre! Nem hiába gyűjtögetem őket évek óta. Egyébként már összeesküvés elméletek is születtek arról, hogy vajon mit csinálhatnak a mosás során eltűnt fél pár zoknik. De tényleg. Állítólag a fekete lyuk is benne van a dologban... Lehet, hogy megszöktek a Földről és egy önálló univerzumot alakítottak ki maguknak. Zoknilandia vagy valami hasonló. Na mindegy, tegnap ugyanis bevillant a zseniális gondolat, hogy adventi "naptárat" fogok készíteni a sok-sok zoknifélből.
Kell hozzá egy hosszú zsinór, 24 db facsipesz, színes kartonlap és ragasztó. Meg ugye a zoknik, 24 db. A kartonból szíveket, fenyőfákat és csillagokat vágtunk ki, ezeket megszámoztuk 1-24-ig, és ráragasztottuk a facsipeszekre. Aztán a zoknikat a csipeszek segítségével rácsíptettük a hosszú zsinegre, persze a számokat összekeverve, hiszen az úgy izgalmas, ha keresgetni kell a gyerkőcöknek, hogy melyik zokni a soros, amibe ajándékott tett a Mikulás :)

A segítségem: 


Kivágtunk egy-egy formát sablonnak, utána ezt rajzoltuk körbe nyolcszor (mert ugye három formánk volt, és összesen 24 db kellett)


Aztán kiválasztunk egy helyet, ahol elfér majd a 24 db zokni, nekünk ez a gyerekágy oldala lett:





És persze meggyújtottuk az első gyertyát a tavaly készített adventi koszorúnkon.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése