2015. december 5., szombat

Gombhoz a kabátot :)

Illetve receptet a keksz-kiszúrókhoz. Megláttam és megszerettem őket. Olyan keksz-kiszúrók, amik nem csak a körvonalat vágják ki, hanem mintát is nyomnak a kekszekbe. Ráadásul hóemberes is van köztük, így naná, hogy megvettük.
Aztán hazajöttünk és kerestünk hozzájuk egy jó kekszreceptet.
Ő lett a nyerő! Mégpedig teljesen egyszerű okból, és ez az idő :) Mert ugye az ember lánya nem lehet elég gyors, ha négy éhező férfiember kerülgeti őt sóvárgó szemmel. Ez a recept kérte ugyanis a legkevesebb hűtőben várakozási időt a kész tésztának - 1 óra - és ezzel el is döntötte a meccs sorsát.

Szóval a hozzávalók:

- 34 dkg liszt
- 12,5 dkg vaj
- 1 tojás
- 18 dkg porcukor
- csipet só
- 1 evőkanál vanília aroma
- 1 tk fahéj (én ezt kihagytam)
- 2 evőkanál  tej

A vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a sót, a fahéjat, a vanília aromát és a tojást, simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a tejet, összedolgozzuk, majd egy órára hűtőbe dugjuk, méghozzá folpackba csomagolva.
3-4 mm-vastagságúra nyújtjuk alaposan belisztezett deszkán, majd 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. A gyerekek roppant mód élvezték, mindenki szaggatott, gyúrt, nagyon jól szórakoztunk.

És persze ezzel és egy pohár tejjel várjuk a Mikulást hatodikán:


Fenyőfa, karácsonyfa-dísz, hóember és egy izé... Hát szellem? Michelin gumiember kiskorában... Nem tudtunk rájönni, de azért a legkisebbünknek nagyon bejött :)


Íme Ő: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése