2015. február 16., hétfő

Mi így ünnepeltünk :)

Eddig soha nem ünnepeltük a Bálint-Valentin napot. Nem éreztük szükségét annak, hogy legyen egy nap, amikor kötelezően virággal és ajándékkal kell kedveskednünk egymásnak. Nem tetszett ez az ünnep, nagyon üzlet szaga volt a dolognak. (persze tudjuk, hogy a tengerentúli virágboltosok nagy ötlete volt ez, fellendíteni egy kicsit a pangó üzletet). De az idén ez megváltozott. Nem, virágot, ajándékot most sem kértem. Hanem időt. Rám szánt időt szerettem volna kapni, amikor nincs fontosabb, csak én, meg én, és én, és utána a gyerekek :) Úgyhogy nagy elhatározásra jutottunk, elmegyünk valahová a hétvégén és pihenünk, kikapcsolódunk.
Sok ajánlatot megnéztünk és végül a Bikalon a Puchner Kastélyszállóra esett a választásunk. A végső választásban az sokat nyomott a latban, hogy péntek este Caramel adott egy kis koncertet a vacsora után. Na meg az, hogy a tízéven aluli gyerekeket ingyen látják vendégül. :) Úgyhogy péntek délben felkerekedtünk négyen (Olivér, mint nagykamasz, aki imád egyedül gondolkodni a kis világáról, életéről persze nagyon örült, hogy egyedül lehet egész hétvégén. Vagyis péntek délutántól vasárnap délig. Cserébe viszont vállalta, hogy elrendezi az állatseregletet) és elindultunk Bikalra, ahol egy hatalmas négyhektáros birtokon, gyönyörűbbnél gyönyörűbb épületek, hatalmas fák, szobrok, játszótér várt minket a kastélyszálló területén. Emellett még van egy élménybirtok-rész is, ahol megelevendedik a múlt, rengeteg mesterség, és ebben mi is részt vehetünk.
Maga a szállás nagyon szép, igényes volt. Az ellátás kifogástalan, büféasztalos reggeli és svédasztalos vacsora, ahol a bőség zavarával küzdöttünk. Minden nagyon kifogástalan és nagyon finom volt. Van gyermekmedence, egy nagyobb mellette mindenkinek. Van úgynevezett Marokkói fürdő, itt van jégmedence,  jacuzzik, egy közepes medencével. Van gőzfürdő, infrakabin (mindkettőt kipróbáltuk, én először voltam gőzfürdőben, és nagyon-nagyon tetszett :) Van sportközpont koktélbárral, itt lehet biliárdozni, bowlingozni, fallabdázni és itt található a finteszterem is. (sajnos idő hiányában ide nem jutottunk el, de majd legközelebb :) Aztán vannak térítéses extrák is: séfvacsora, masszázs,  Nem csalódtunk, a kastélyszálló, méltán a nevéhez, nívós színvonalat képvisel. Biztosan jövünk még (legalábbis remélem :)

A hatalmas fák, háttérben a kastély egyik része:



Ebben az épületben (Udvarház) volt a mi szállásunk:



A Fekete sereg:



Nimród a kalodában (úgy röhögött, hogy az apja alig bírta tartani :)



Keve, az ügyes:



Fürdés után (mindketten pontosan rájuk illő köntöst kaptak :)



Ilyen, és ehhez hasonló gyönyörű szobrokkal van tele a park: 



És az elfáradt Nimród:



Ez a kép már itthon készült, ennyire kifáradt a sok élménytől. Egyébként a képen látható elefántokat mindenhová vinnünk kellett, szó szerint. Még a reggelin és a vacsorán is részt vettek :)




2 megjegyzés:

  1. Csak ámulok és bámulok a blogon, az ötleteken, és vigyorgok, mint egy tejbe tök :) Nagyon megérdemeltétek a pihenést! Szuper jól hangzik leírás alapján, biztos nagy élmény volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon nagy élmény volt! Egyszerűen nem tudok semmi negatívumot említeni, pedig aztán hoztuk a balszerencsés formánkat: első nap tönkrement a távirányító, másnap a villany felkapcsolásánál az egész lakrészünk sötétbe borult, kiégett egy izzó és lecsapta a biztosítékot. De már ezen is csak röhögtünk: telefonnal világítottunk a sötében, míg nem jött a segítség :) Egyébként annyira bejött, hogy már lefoglaltam egy négynapos Balatoni szállást húsvétra :)))

      Törlés