2015. február 2., hétfő

A félévi, ami megríkatott...

Na nem azért, mert annyira rosszul sikerült :) Hanem pont ellenkezőleg. Keve eredményei a kövekezőek lettek:

Magatartás: (segítőkész, barátságos, együttműködő, aktív, fegyelmezett, gyakran beszélget :))
Szorgalom: Példás (kötelességtudó, önálló, kitartó, felszerelése hiánytalan, leckéi készen vannak)
Magyar nyelv: Kitűnően teljesített (írása igényes, füzete rendezett, emlékezetből döntően hibátlanul ír)
Irodalom: Kitűnően teljesített (beszéde tiszta, szóbeli kifejezőkészsége választékos, szókincse gazdag)
Angol nyelv: Kitűnően teljesített (beszédkészsége jó, hallott szöveget jól ért meg, szövegértése megfelelő)
Matematika: Kitűnően teljesített (összeadásokat hibátlanul old meg, logikai gondolkodása kiváló, önellenőrzése kifogástalan, geometriai ismerete kiemelkedő, mérésekben biztos)
Környezetismeret: Kitűnően teljesített (érdeklődő, tájékozottsága átlagon felüli, megfigyelései pontosak)
Ének-zene: Kitűnően teljesített (a dalokat önállóan énekli, tanult dalok dallamát, szövegét jól ismeri)
Vizuális kultúra: Kitűnően teljesített (festés, rajzolás iránti érdeklődése kiemelkedő, munkái változatosak)
Életvitel és gyakorlat: Kitűnően teljesített (érdeklődő, munkái igényesek, kézügyessége jó)
Testnevelés és sport: Kitűnően teljesített (aktív, mozgása megfelelő, csapatjátékokban együttműködő)

És emellett:
Zeneiskolai bizonyítványa:
Magatartás: példás
Szorgalom: példás
Zongora: Kitűnően teljesített
Szolfézs: Kitűnően teljesített

Nagyon-nagyon büszkék vagyunk rá. Ő egy igazán lelkiismeretes, mindig felkészült és szorgalmas kiskölyök, és íme meg is lett az eredménye. Csak így tovább, Keve!

Olivér is megkapta a félévijét, ahogy az várható volt rontott, sajnos. Három tantárgyból kaptunk értesítőt, hogy gyengén áll, abból kettőt kijavított, viszont egy negyedikből meg rontott, úgyhogy két kettese is lett. Egyébként azt megjegyezném, hogy amiből rontott, az úgy történt, hogy többekkel javítódolgozatot írt volna a jobb jegyért, amikor is pár osztálytársa, hát hogy is mondjam, nem tudott illendően viselkedni, ezért az egész osztály úgymond "méregdolgozatot" írt. Ennek az a lényege, hogy ez a "méregdolgozat" mínusz kettőről indul, tehát ha véletlenül négyest írna a diák, akkor is csak kettest fog kapni. Ezt én soha nem fogom megérteni, miért kell az egész osztály büntetni, pár diák kiállhatatlan, pofátlan viselkedéséért. A másik amit nem értek, hogy rossz magaviselet miatt miért nem a magatartását osztályozzák, miért az adott tantárgyból adnak neki egyest? Talán azért mert magatartásból nem lehet buktatni, és így akkor annak nincs is visszatartó ereje.  (egyébként a 29-es létszámú osztályból 20-an buktak, van aki többféléből is. És a tanárok ezt nem is titkolták előlük, hogy a cél a "kiszórás" lesz)
Na mindegy, Olivért ugyan nem fenyegette a bukás, de javítania kell, ez biztos.
Viszont a gyakorlati tárgyakból mindhárom ötös lett, és szerintem ez a lényeg. Ugyanis hogy drága nagypapáját idézzem: "Kicsi csillagom, ezek csak számok." És tényleg,  az hogy az életben valaki hogyan fog boldogulni, nem ezek a számok fogják megmutatni.
És ami a legjobban hiányzik az apukámból, az az, hogy ő egy olyan nagyszülő volt az életükben, aki nem akarja őket nevelni, hanem egész egyszerűen csak büszke rájuk...
Nem fogom leírni, hogy mire is gondolok pontosan, mert ez csak nekem esett nagyon rosszul, Keve szerencsére nem fogta fel a dolgot, hogy mire is megy ki a játék.
Dióhéjban azért megemlítem, hogy szerintem egy nagyszülőnek nem "letesztelnie" kell, hogy a tanító néni tényleg igazat írt e a bizonyítványba, hanem csak egyszerűen örülni, hogy a kisunokája ilyen jól boldogul az iskolai életben. Ráadásul olyan "tesztekkel", amin valószínűleg elbukik, mivel még csak "félkilenc" éves. (hány pontos j-vel írjuk, hogy hülye, igen, nem viccelek ez volt az egyik beugratós kérdés...).
Ha meg a másik kérdésnél rájön a megoldásra, akkor talán örülni kéne, hogy tényleg eszes a gyerek, nem csak a tanító néni találta ki. Nem pedig meggyanúsítani, hogy: Mi van, ismerted? Vagy valaki súgott? (itt azért már én sem bírtam tovább és megkérdeztem a háttérből: Vagy lehet, hogy okos? Vagy ez fel sem merül?)
Szóval Kevének jól sikerült megtanulnia a második osztály első féléves anyagát, és itt halkan megjegyzem, hogy viszont vannak még olyanok, akiknek nem ártana egy-két dolgot megtanulniuk, és itt most nem az iskolai tananyagra gondoltam...

Én nagyon büszke vagyok mindkettőre, rendszeresen sportolnak, az iskolában is megfelelnek, segítőkészek. Persze rendszeresen vannak összezördülések, néha utálják egymást, (vagy inkább sokszor :), de ha az egyik bajba kerül, akkor a másik teljes mellszélességgel kiáll mellette. És ez a fontos. Nekem. Nekünk :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése