2014. augusztus 9., szombat

Törzsi gyűlésen jártunk,


azaz a Kurultájon. Hatalmas nagy forgatag, árusok, lovak, kifőzdések, sütödések kínálták sokféle portékájukat, frissen sültek, rétesek, langallók, dödölle, ezerféle itóka, a színpadon tehetséges és nagyon jó zenét játszó előadók, közben pedig bemutatók zajlanak  kultúránk epizódjaiból.
Szeretünk ide járni, minden második évben van Kurultáj, és minden páratlan évben pedig Ősök napja. A hangulat fergeteges (hála a színpadon előadóknak) az emberek mosolyognak, kedvesek. (Nagyon látszik, hogy ide azok jönnek, akik egy irányba néznek :) Az árak itt sem a földön járnak, de a hangulat mindenért kárpótolt minket.
Keve megvette végre a rég áhított tarsolyát, amire a születésnapja óta gyűjtött. Ha tarsoly: akkor Nyers Csaba. Érdemes megnézni a munkáit, gyönyörűen megmunkált lemezek borítják a bőrtarsolyokat. Minden egyes lemez egy eredetileg is létező régészeti lelet másolata, Kevének pl. egy életfán üldögélő galambpár látható a tarsolylemezén, ami hajdanán egy hajkorongot is díszített eredetileg.
A legkisebb királyfink pedig megkapta élete első szalmakalapját. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése