2014. augusztus 9., szombat

Fűszerek szárítva

Minden évben rengeteg fűszert, gyógynövényt teszek el szárítva. Ezek eddig az idei betakarítottak: Menta, citromfű, kamilla, kapor, vöröshagymahéj (köhögésre kitűnő teát lehet belőle főzni), bodzavirág (szintén köhögésre), bodzabogyó, diólevél (sokmindenre jó, nálunk általában szemborogatásra használjuk) körömvirág, lestyán, petrezselyem, zellerzöld, bazsalikom, borsikafű.  
Szellős helyen kiszárítjuk egészen addig, míg morzsolható állagú nem lesz, utána pedig vagy papírzacskóban, vagy üvegben, amit nem csavaros tetővel zárunk, hanem egy textillel, hogy szellőzni tudjon. 
Sem műanyag doboz, sem nylonzacskó nem jó erre a célra, mert befülled a "szárítmányunk" és bepenészedik, mert nem tud szellőzni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése