2014. július 30., szerda

Kenyérlángos


Ma volt a névnapom. Kenyérlángost és kukoricás-szalonnás pizzát sütöttem a családnak, vendégeknek. A kenyérlángos tésztáját ugyanúgy készítem, mint a kenyértésztát, azzal a különbséggel, hogy több olívaolajat teszek bele.
A dagasztás-kelesztés műveletét nem írom le, aki még nem olvasta, megteheti a mindennapi kenyerünk bejegyzésnél.
A tésztát vékonyan, mivel úgyis szépen megemelkedik sütés közben, szóval vékonyan vajjal kikent tepsibe nyomkodom. Megkenem tejföllel, megszórom lilahagymával, kockára vágott szalonnával, és végül meghintem reszelt sajttal.
180 fokos előmelegített sütőbe tolom és kb. 25-30 perc alatt készresütöm.

A pizza ugyanígy kezdődik : vajjal kikent tepsibe nyomkodom a tésztát, olyan vékonyan, ahogyan csak bírom. Megkenem házi pizzaszósszal, amit a következőképpen készítek: egy doboz hámozott paradicsomot, ízlés szerint sót, borsot, fokhagymát, bazsalikomot és oregánót és egy pici olívaolajat összeturmixolok, ezzel megkenem a tésztát, erre jöhet a feltét, amit mindenki döntsön el a saját ízlése szerint.
Nálunk nagy kedvenc: kukoricás-szalonnás, babos-szalonnás, borsós-kukoricás-szalámis stb.

A kenyérlángos (langalló, pompos)



És a pizza:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése