2014. július 30., szerda

A mi kakaós csigánk


Évek óta ez a kedvenc receptem, ha kakaóscsigát sütök. Most kipróbáltam lekváros buktának, fahéjas csigának, és fokhagymás csigának is. (az eredeti receptet a Küldd el a recepted újságban olvastam évekkel ezelőtt, ez adta az alapot a következő recepthez)

60 dkg liszt (ez nálunk tk. tönkölyliszt, vagy tk. búzaliszt)
20 dkg vaj (csináltam már zsírral is, azzal is működött)
4 tojás
4 dkg élesztő
2 dl tej
tölteléknek: vaj, méz vagy fruktóz, illetve kakaó vagy fahéj, illetve fokhagymás vaj, pizzás csigánál hámozott paradicsom, fokhagyma, só, bors, bazsalikom, oregánó és reszelt sajt 
A meleg tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis mézzel vagy fruktózzal. A többi összetevőt beletesszük egy dagasztótálba, majd erre ráöntjük a felfuttatott élesztős tejet és kidagasztjuk. Amikor a kétszeresére kelt, két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk ujjnyi vastagságú téglalapra, megkenjük a kívánt krémmel. 180 fokos előmelegített sütőben 25 percig sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése