Gondoltam, hogy a zsiradék, ami ugye lehet kókuszzsír, és darált dió, illetve aszalt gyümölcsök összekeverve, egy piteformába nyomkodva és lehűtve kellően megdermednek ahhoz, hogy egy "torta" alapját képezzék.
Úgyhogy fogtam
- 10 dkg datolyát
- 8 dkg kókuszzsírt
- 5 dkg aszalt szilvát
Ha ez kész, akkor egy piteforma aljába nyomkodjuk a masszát:
Erre kerül a "krém", ami pedig:
- 20 dkg kókuszreszelék késes robotgépben masszává darálva
- 5 dkg kókuszzsír
- 8 dkg eritrit keverékéből áll.
Erre pár darab aszalt szilva darabot nyomunk díszítésképpen: (az arckifejezés a következő mondat után lett ilyen: - Nimród, most már ne nyomkodd, készen van!)
Ezt követően kb. 2 órára hűtőbe dugjuk, hogy legyen ideje megdermedni:
A megenyhült Nimród, ekkor tudta meg, hogy nemsokára készen lesz a darázsfészek süti:
Hűtés után felszeleteljük. Finom lett, bár a kókuszkrém nagyon töménnyé tette.
Aztán - a töménységet enyhítendő - itt bevillant egy másik remek ötlet. A maradék "tortát" fogtam és egyszerűen összegyúrtam, aztán golyókat formáztam belőle.
Ha elsőre így csináltam volna, akkor a datolyát, a diót és a szilvát nem is aprítottam volna össze, hanem inkább késsel darabokra vágtam volna. Ehhez kevertem volna a kókuszkrémes-eritrites-kókuszzsíros masszát. Ebben az állapotban viszont több aszalt gyümölcsöt és diót is elbír a "sütemény".
Aztán bevillant még valami. A fenti masszához kevertem még 5 dkg darált mákot és úgy gyártottam belőle golyókat. Így lett a legfinomabb!! Legközelebb így fogom elkészíteni, viszont még több datolya, szilva és diódarabot teszek bele. (persze az aszalt gyümölcsök bármilyen másikra lecserélhetőek, lehet bele sárgabarackot, mazsolát, fügét stb. tenni, a dió helyett lehet szotyolát, kesudiót, törökmogyorót használni. Ez csak egy alaprecept, bártan variálható :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése