2013. december 17., kedd

Kivágtuk a két hatalmas


fenyőfát a házunk előtt (ami az E-on közreműködésének köszönhetően száradt ki tavaly) Nagyon haragudtunk rájuk, mivel ezeket a fákat még a gyerekek dédszülei ültették sok-sok évvel ezelőtt. De sajnos nem bírták ki, hogy egy barbár állat - akinek ez egy "buli" volt (ezt tőle idéztem, Olivér pont jött meg a suliból, amikor vágta a fát, a kollégája szólt neki, hogy szerintem elég lesz, már nem fog hozzáérni a fa a vezetékhez. Erre ő visszaszólt, had vágjak már még, ez tök buli)  - mondhatni félbevágta őket villanyvezeték megóvása címszóval.
Szóval kiszáradtak... Nagyon féltem a kivágástól. Az utcánkban úgy halt meg egy férfi, hogy fakivágás közben szinte teljesen kettévágta magát a láncfűrésszel.
De hála, eljött Tibi báttya a JCB-vel és közösen kivágták, minden gond nélkül. Rákötöttek egy spanifert a fa felső harmadára, Apa felmászott a kb. közepéig, fűrésszel ék alakban bemetszette, a spanifert a JCB markolókanalára rögzítették és akkor jött a nyers erő: a kanál elkezdte lefelé húzni a spanifert, amitől a fa az ékelésnél eltörött. A lenti rész egyszerűbb volt, befűrészelte a föld felett, és akkor jött JCB és egyszerűen kidöntötte szintén a spanifer segítségével. Volt közönségünk is, hátha leszaggatjuk a villanyvezetéket, de mivel semmi pletykaérett dolog nem történt, így kullogva hazatávozott. Lett négy szép gerendánk, amit majd a kemencés terasznál fogunk felhasználni, ezek fogják tartani a tetőt. Mindenképpen valami olyan dolgot szerettünk volna kitatálni, hogy emléket állítsunk nekik,  ne csak egyszerűen eltüzeljük őket.

                                          A két hős favágó persze még itt is bohóckodik :)

           Tibi bátya és JCB munka közben
Avagy: Tibi szerint: Ez az a kép, amikor 2000 ember villany nélkül marad.
Aztán amikor sikerült ledönteni: Ez az a kép, amikor mégsem marad villany nélkül 2000 ember...:)

És aki nélkül ez nem sikerült volna: Köszönjük! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése