2013. december 17., kedd

Kikapcsoltattuk...


vezetékes gázt, tegnap volt itt a gázszerelő és kicserélte a tűzhely fúvókáit, hogy palackos gázzal lehessen működtetni. Beraktuk a helyére, és végre ma reggel már ott főztem meg az ebédet. Szuper! Minden kézre esik, gyönyörű és praktikus is.
Persze az E-on megint hozta a formáját, ma reggel 8 és 10 között jöttek leszerelni az órát és elvinni a nyomásszabályozót. De ahogy nálatok nem voltak, úgy nálunk sem. Persze előre ki kellett fizetni a 8.971,- Ft-ot, ami a leszerelés ára. (jó kis óradíj, mi?). Tibi báttya mondta, hogy ha nem fizetünk, akkor leszerelték volna ingyen is :) Neki aztán vannak E-on-os történetei... Legutóbb pl. kijött a számla a Petőfi utcai házhoz, hogy tartozásuk van. Ezzel csak egyetlen baj volt, hogy soha nem laktak a Petőfi utcában.
De volt már olyan is, hogy 35.000,- Ft-os túlfizetésük volt egy élelmiszerbolt gázfogyasztásában. Persze a csekkek jöttek szépen sorra, mintha lett volna fogyasztás, de nem fizette ki, mivel túlfizetése volt, és már jelentette az ügyfélszolgálaton, hogy ezetúl csak alapdíjat számlázzanak, mert a fogyasztás az megszűnt. Akkor kiküldték a felszólításos fenyegetést, hogy most és azonnal, mert különben. Na, akkor megint bement, ott azt mondta az ügyintéző, hogy nem kell kifizetni, jóváírják. Ja! Két hét múlva felhívták, hogy leszerelik az órát, most van ott a szerelő a boltnál, mennyi a házszám, mert a bolt egy kétlakásos ház első házrészében található, nem teljesen egyértelmű, hogy melyik kié. (?) Ennyi a házszám? Ennyi. Elvitték a gázórát. A szomszédtól. Lett ám kapkodás, érdekes még aznap vissza tudták szerelni. Persze mivel mi előre fizettünk, így nincs miért sietniük...
Másik egy ingatlanra két csekk is jön nekik, egy a fogyasztást számlázza, egy másik pedig még egyszer az alapdíjat. Bement, megint. Kiderült, hogy ugyanaz az ingatlan kétszer van náluk nyilvántartásba véve, két külön számon. És senki nem jön rá, hogy minden tökéletesen megegyezik, csak az ő kis rendszerükben szerepel az egész két számon. Mivel valaki egyszer félreütött egy számjegyet. Vicces, mégsem nevetünk...
Egy dolgot felejtettünk el a nagy fejben berendezésnél, hogy a gáztűzhely gombjai kb. 4-cm-t hozzáadnak a tűzhely mélységéhez, így a konyhaszekrény balos fiókjának nyitásával bajban vagyok. De nem tántorít el örömömben azért sem, legfeljebb levágunk a fiók előlapjából és kész. :)
Ma még felkerül két-három polc a falra, és akkor elmondhatom, t hogy teljesen elkészült. Hurrá!

U.i. Most hívtam az E-on-t hogy 10 óra már bőven elmúlt, esetleg jönnek még ma a szerelők, és azt a választ kaptam, hogy január 6-án reggel 8 és 12 óra között szerepel a gépben, hogy jönnek leszerelni az óránkat.
Még jó, hogy nekünk is szóltak, hogy mikor szándékoznak jönni... Tudom, hogy arra megy ki a játék, hogy a januári alapdíjat még leszedjék rólunk.
Lehet, hogy mi is megpróbáljuk a nem fizetünk és elviszik az óránkat ingyen megoldást...
Írtó dühös vagyok!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése