2014. május 9., péntek

Rózsaszirom szörp


Kipróbáltam, és nagyon finom. Van egy szép rózsabokrom, amiről mielőtt lehullottak volna a szirmok (az egészséges virágokról sajnáltam volna leszedni) összegyűjtöttem őket. Ráöntöttem két liter vizet, és egy napig lefedve állni hagytam. Másnap addig főztem a szirmos vizet, míg a rózsaszirmok teljesen kifehéredtek és összeestek. Ez nem tart tovább pár percnél. Utána beízesítettem mézzel és citrommal, (mennyiségeket nem tudok írni, kóstolgatni kell, hogy milyen édes-citromos szörpöt szeretnénk, úgy, hogy higítva is érezhető legyen benne a rózsaíz, ne nyomja el egyik íz sem túlságosan a másikat)
Csatos üvegekbe töltöttem, és kidunsztoltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése