2014. május 19., hétfő

Havi jelentés 7.


A mérleg -25 kg. Lelassult a utolsó hetekben, de állítólag ez normális. Még mindig a kalóriabázis oldalát használom, nagyon nagy segítség. Ehavi jelentéshez kapcsolódó megállapításom pedig az, hogy ha az ember megkíván valamit, akkor azt egye meg. Mert hiába eszik mást, nem fog segíteni elmulasztani a vágyat. A végén pedig úgyis megeszi, csakhogy előtte össze-vissza evett mást, hátha elmúlik a vágy.
Nem fog. Ha megkívánsz valamit, akkor egyél belőle, de mértékkel!
Úszni még mindig járunk, bár most már csak heti kétszer, mert itthon megnövekedtek a munkák. Megvettük a faanyagot a kemencés részhez, elkezdtük az Olivérrel lekenni a gerendákat.
Szépen alakulunk, csak nagyon lassan. Apa itthon volt négy napot szabin, végig szakadt az eső, semmit nem tudtunk ténykedni.
A kert szépen alakul: már vannak hüvelyek a borsón, fut a bab, nagyot nőtt az uborka, a cukkini, próbálják kiheverni a hatalmas jégesőt. A paradicsom gyönyörűen virágzik, a répa, zöldség pedig úgy nő, mintha nyújtanák. Nemsokára újhagymát is ehetünk a rengeteg retek mellé, mert az is szépen cseperedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése