2016. június 29., szerda

Kovászos cukkini és alma

Minden évben - mióta cukkinit vetek - szoktam készíteni belőle kovászos cukkinit. Most is így volt, azonban az egyik ötliteres üvegnek csak a háromnegyedéig ért a belepakolt cukkini. Mivel még egyet nem akartam erre beáldozni, mert akkor annak a fele biztosan megmaradt volna, úgy gondoltam, almával fogom a megmaradt részt telepakolni.
Ez egy úgynevezett "rétesalma" fajtájú, savanykás, lédús fajta, kiváncsi vagyok, mi fog ebből kisülni.

Az első üvegben van a cukkini-alma párosítás, alul szőlőlevél, benne csombor és fokhagyma. 2-2,5 evőkanál só, a víz, és a tetején a kenyér.
A második üvegben szintén ez, csak alma nélkül. Kíváncsian várom a végeredményt :) Meg, hogy süssön a nap, mert ugye az elengedhetetlen a kovászoláshoz...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése