2016. március 30., szerda

Paleo kenyerem

Hozzávalók:

- 10 dkg lenmag
- 10 dkg mák
- 5 dkg szezámmag
- 20 dkg nagyszemű zabpehely

A fenti hozzávalókat mérjük ki, keverjük össze, majd daráljuk le. A darálékhoz adjunk 6 evőkanál olívaolajat, 4 dl vizet, és ízlés szerint sót (nekem ez 4 csipet volt).

Őzgerinc formába öntjük és 180 fokos előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Minél tovább sül egyébként, annál ropogósabbá válik. Ez ennyi idő alatt kívül ropogós, belül kicsit szottyos lett, ami kihűtés után megszűnik. Legközelebb tovább sütöm én is, mert a külső ropogós réteg nagyon finom lett, egy kicsit zavart a belső része, de ennek ellenére mindenkinek ízlett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése