2016. április 2., szombat

A húsvéti csokinyúl utóélete

Nem minden csokinyúl finom, ez biztos. De itt egy recept, amivel a legszerényebb ízű csokinyúl is a mennybe megy :)
Ezt a receptet már legalább 20 éve készítem, még egy kolléganőmtől tanultam az első munkahelyemen.

Hozzávalók:

1 l tej
3 csomag vaníliás puding
5 dkg vaj
2 csokinyúl (2x100 g)
20 dkg babapiskóta
ízlés szerint méz (cukor)

Elkészítés:

A babapiskótákat kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és félretesszük. A tejből, a vaníliás pudingól, vajból és a darabokra tört csokinyúlból krémet főzünk. Ebbe a krémbe beleforgatjuk a piskótadarabokat, majd az egészet egy őzgerinc formába öntjük és kihűtjük. Ennyi. Még emlékszem az ízére, nagyon finom. De mutatja ezt az is, hogy pillanatok alatt eltűnik, mintha soha nem is létezett volna. Köszönjük, furcsa ízű csokinyulak, értelmet nyert a létezésetek. :)
És persze a fenti recept remekül alkalmazható olyan télapókra is, akiknek íze szintén nem éri el a megfelelő szintet. (hú, de szépen írtam, hogy sz@r :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése