A recept alapját Stahl Judit: Házias édességek c. könyvében található mákos guba receptje adta.
Tehát:
Hozzávalók:
5 dl tej
5 dl tejszín
25 dkg szikkadt kifli
1 kg túró
Méz ízlés szerint (a tejbe is kell, és a túróhoz is)
1 nagy citrom (ezt is kihagytam :)
4 tojás sárgája
10 dkg vaj
A tepsi kikenéséhez vaj
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn ez a 6-os fokozat) és kivajazunk egy 20x30 cm-es tepsit.
- A tejet és a mézet nagy lángon kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a tejszínt és az egész keveréket kihűtjük.
- Ezalatt a kifliket 1 cm vékony karikákra vágjuk és beleszórjuk a kivajazott tepsib
- A túrót összekeverjük az ízlés szerinti mézzel
- A kihűtött tejhez hozzáadjuk a tojássárgákat és megöntözzük vele a tepsiben várakozó szikkadt kiflikarikákat. És jó alaposan összeforgatjuk, hogy a kiflikarikák rendesen fel tudják szívni a tejes-tejszínes-tojássárgás-mézes keveréket.
- És végül rásimítjuk a túrós masszát a kiflisre, majd erre rámorzsoljuk a 10 dkg vajat.
Biztos nagyon finom!
VálaszTörlésGratulálok a blogodhoz. Nagyon ügyes gazdaasszony vagy, csak dicsérni lehet. További sok sikert kívánok és sok szerencsét az életetekben. Csak gratulálni lehet Neked. B-Ica
Nagyon szépen köszönöm, igazán kedves vagy!
Törlés