2015. április 14., kedd

Siófoki húsvétolás

Mivel árpilistól megkezdődik a kerti-földi nagyüzem, így ez volt az utolsó lehetőségünk a hétvégi kiruccanásra. Siófokot választottuk, ott is a Hotel Magisternt. Első ránézésre egy panelház képe tárult elénk, ami nem volt épp megnyerő, de aztán a Balaton közelsége, a kedves kiszolgálás, (főleg a mixer "bácsi" fantasztikus humora és közvetlensége a gyerekekhez, akik az üdvözlő "koktél" mellé még koktélesernyőt is kaptak, ezzel Keve egy nagy vágya teljesült :). Nimród a koktél iszogatása közben odaszólt neki, hogy akkor ő most husit kér... :) Szóval volt sok pozitívum, (étel, kedvesség, Balatonpart) de voltak negatívumok is, pl. két medence volt, az egyik nagyobb, viszont csak 26 fokos volt, ezt elég hidegnek találtuk,  a másik pedig egy pezsgőfürdő volt, ebbe a gyerekeket be sem vihettük, mivel ez meg túlságosan meleg volt, 38 fokos. Jó lett volna egy kicsit melegebb nagymedence, mert fél óra után már Nimród már remegett, mivel őt ugye a kezünkben fogtuk, mert nem ért le a lába, így viszont nem mozgott, ezért nagyon hamar lehűtötte a víz. De volt egy neki való gyermekmeden-ce, itt rengeteg játék, kellemes vízhőfok volt (de ugye ide meg a felnőttek nem mehettek be, azaz egyikünknek a medence szélén kellett ülnie, figyelni Nimit - nekem - én így tehát kimaradtam a fürdésből). Egyszóval jó lett volna egy melegvízű nagymedence, ahová mind a négyen bemehettünk volna. A másik, ami nem tetszett, hogy a szobához elvileg korlátlan wellness-használat járt, viszont csak egy infraszauna volt az egész részlegen, amit használhattunk volna, de ez állandóan zsúfolásig tömve, be sem jutottunk a három nap alatt. Volt egy másik infraszauna is, de annak használatáért viszont térítésti díjat kellett volna fizetni - nem is keveset... Nem értettük, hogy egy ekkora szálloda, ha korlátlan wellness szolgáltatást ígér a szobához, akkor az miért nem korlátlan a valóságban is.  (úgy volt, mint a régi viccben: járni jár, csak nem jut... :)Na mindegy, nagyokat sétáltunk a parton, bementünk a belvárosba, nézelődtünk, fagyiztunk (volt cukormentes fagyi is, meg paleo süti is - bár ezt nem kóstoltam, de a fagyi az finom volt) megnéztük a víztornyot, szép volt, jó volt.
Húsvét vasárnap volt nyuszisimogatás - értsd egyetlen szegény nyuszi volt az összes gyerekre - volt olyan kislány, aki órákig állt a nyuszi mellett, és senkit sem engedett a közelébe. Igazi megszállott állatbarát :) Aztán kaptunk gyerekenként egy papírzacskót, benne csokitojással, csokifigurákkal, hogy rejtsük el  a "kertben" - értsd a szálloda előtti 4x4 méteres füves részen - és a kölykök megkereshették, amit a "nyuszi" hozott  nekik. De sietve, nehogy jöjjön a következő család, és véletlenül a mi csemetéinknek szánt csokicuccokat gyűjtse be az ő gyerkőcük.
Mindent összevetve jó volt, a Balaton gyönyörű, nyáron ez egy paradicsom lehet, hiszen akkor nem számít a szoba, a wellness, hiszen a tó közelsége mindent megér.



A hátsó kerben volt egy játszótér is hintával, és ezzel a Nimród által kalózhajónak elnevezett műanyag játékkal. Azért lett kalózhajó, mert volt rajta egy kormány is :)




A kert telis tele volt gyönyörű százszorszéppel:


Nimród hosszan követte a kacsapárt, és folyamatosan hívogatta őket :)




Néha egészen közel jöttek hozzánk:






2 megjegyzés:

  1. A kacsás kép nagyon jó lett!

    VálaszTörlés
  2. Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy legalább húsz képet lőttem rájuk, mire egy ilyen normálisabb sikerült. Semmiért nem akarták, hogy lefényképezzem őket, nagyon rossz modellek voltak :)))

    VálaszTörlés