2014. március 29., szombat

Körömvirág olaj


Fokhagyma olaj után szabadon. Nyárra mindig készítek körömvirág olajat, ezzel kenem be a családot napkrém helyett. Ugyanúgy készül, mint a fokhagyma olaj, csak itt körömvirág fejeket teszek egy nagyobb üvegbe (7 dl-es ha jól emlékszem), és teljesen teleteszem virágfejekkel, erre öntöm az olajat. Napnta felrázom, utána sem szoktam leszűrni, ha készen van, így egészen az olaj elfogytáig engedheti magából az értékeit.
Régebben az anyukámmal krémet készítettünk körömvirágból, azt a disznózsírban megsütöm, leszűröm, hűtöm félét. Ebbe nem csak a virágfej, hanem az egész növény mehet szárral, levéllel együtt. Úgy készül, mint a sültkrumpli, csak nem kell olyan sokáig sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése