2016. május 18., szerda

Zabpelyhes lángos (vagy mi)

Vagy inkább sós palacsinta. Egyszerűen készül: zabpelyhet ledaráltam, kevertem hozzá növényi tejet, tojást, pici sót és kevés olajat, hogy egy olyan sűrű masszát kapjak, ami szépen terül, de semmiképpen nem folyik.
Olajat melegítettem egy serpenyőben, és merőkanállal kupacokat mertem bele, ami aztán ilyen szép palacsintaformává terült. Kisütöttem, reszeltem rá sajtot, és megszórtam pirított sonkakockákkal. Finom lett!
Persze nem muszáj sósan enni, lehet rá tenni cukormentes lekvárt, eritrites túrót, vagy gyümölcsökkel megpakolni és nyomni rá egy adag cukormentes tejszínhabot. 
Tízóraira is kiváló, mert másnap is pont olyan puha és finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése