2016. május 9., hétfő

Töltött kiscsirke és tepsifüles süti

Na nem kell megijedni, töltött kiscsirke ugyan, de nem úgy.
Úgy készül, hogy tojást főzünk, a hegyes végüktől egy harmadnál kettévágjuk őket, alul a tompa résznél a fehérjét levágjuk egy picit, hogy megálljanak a "talpukon".
A sárgákat óvatosan kiszedjük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük krémsajttal, majd visszatöltjük a helyükre úgy, hogy bőven kilógjon a töltelék. Erre kerül a levágott egyharmad fehérjerész, mint fejtető. A szemek borsból, a csőr és a talpak répából készültek.
Mi ezzel vártuk a húsvéti locsolókat. Igaz, hogy már bőven elmúlt húsvét, de olyan klasszul sikerültek, hogy gondoltam mindenképpen maradjon nyoma:


A tepsifüles sütemény a már korábban leírt cukormentes torta mintájára készítettem. A fülekhez narancsot gerezdet, a szeméhez kivit, az archoz egy keresztben vágott narancsszeletet, kivit és répacsíkokat, a testéhez perdig narancs-kivi sorokat használtam. Ez annyira bejött a fiúknak, hogy kb. hetente el kell készítenem, különböző gyümölcsvariációkkal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése