2015. november 22., vasárnap

Virslivel töltött stanglik

A gyerekeknek, mióta megkezdődött az iskola minden nap saját készítésű péksüteményből, kenyérből készítek tízórait (nagy taps, ügyes vagy Jula, ja és persze vállveregetés :)
Szóval kezd rutinná válni, minden este egy kg lisztből kenyértésztát dagasztok. Amíg kel, addig elmegyek futni, - ez igazi motiváció, hogy ne húzzam az időt, induljak gyorsan futni, mert túlkel a kenyerem :). Hazajövök és megsütöm a másnapi tízórait a gyerekeknek, illetve a kis cipót apának.

Ilyenkor készül nekik zsemle, stangli, kifli forma, de tegnap előkerül pár elfelejtett virlsi a hűtő mélyéről, ezért úgy gondoltam, hogy beletekerem a stanlikba és úgy sütöm ki. Mivel apa nem eszik virslit,  neki pedig szalonnával töltöttem meg a reggelijét.

Szóval a kenyértésztát alapul véve készítettem a tésztát, de olaj helyett vajjal  (kb. 15 dkg-ot tettem bele), víz helyett pedig tejjel. Így sokkal puhább marad még másnap is a zsemle-kifli-stangli-cipó.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése