A pontos hozzávalók:
50 dkg túró (nekem laktózmentes volt, de teljesen jó a sima is)
300 ml apró (ez a darálásra vonatkozik) zabpehely (fogtam a mérőpoharamat és egyszerűen felöntöttem a 300 ml-ig, gondoltam, ha kell még bele, akkor így egyszerűbb lesz összeadni, de nem kellett, a 300 ml-ig érő mennyiség tökéletesen elég volt)
3 egész tojás
Összekevertem a fentieket és kb. 20 percre békénhagytam, hogy a zabpehely fel tudja szívni a tojás és a túró nedvességét, azaz megpuhuljon egy kicsit. A puhulás vége előtt kapcsoljuk be a gázt (villanyt) a víz alatt, amiben majd a gombócokat fogjuk főzni, így mire letelik a 20 perc, felforr a vizünk is.
Aztán a forró, de nem lobogó vízbe (ha nagyon lobog, vegyük lejjebb mindenképpen, mert szétmennek a gombócok) tegyük bele a gombócokat és addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz tetejére.
Szedjük ki őket, csepegtessük le aztán vagy forgassuk a megpirított zabpehelybe, vagy szedjük őket a tányérra, szórjuk meg vele.
Erre jöhet az édesített tejföl is a család többi tagjának - mézzel, nekem pedig marad az eritrites édesítés.
De már tovább is gondoltam a zabpehely gombócok sorsát, legközelebb darált dióval, vagy darált mákkal, esetleg cukormentes lekvárral fogom megpróbálni. Vagy sósan pörköltek mellé?
Szerintem nem is lesz az olyan soká.... :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése