2013. november 13., szerda

Véget ért...


az első hónap az életmódváltásomból. A mérlege: -8 kg. Nagyon-nagyon boldog vagyok. Persze tudom azt is, hogy ez a súlyvesztés nem mind zsírból van, de azért mégis látszik már valami... Persze csak annak, aki tudatosan nézi. Azoknak, akik nem tudnak a dologról, még nem tűnt fel... De ami késik, nem múlik, majd a jövő hónap végére.
Leírok néhány dolgot, ami, mint kiderült fontos volt az elmúlt egy hónap során:
- Mindig reggelizz! Akkor is, ha nem vagy éhes, mivel ha nem eszel reggel, délutánra már olyan éhség fog gyötörni, hogy bekapkodsz mindent, amit a szemed meglát.
- Tényleg lehet reggelire teljeskiőrlésű lisztből készült palacsintát enni. (Persze cukormentes töltelékkel - tehát vagy fruktózzal vagy nyírfacukorral kell édesíteni). Hetekig ez volt a reggelim - 3 db -, és mégis mindig kevesebbet mutatott a mérleg másnapra.
- Vedd meg Schobert Norbi - Norbi titok c. könyvét és semmi mást nem kell csinálnod, csak a benne található kódok alapján étkezned. Ez azért fontos, mert nem kell külön főzőcskézned magadnak, meg mindenféle műzlis izéket enned az "igazi" ételek helyett, hanem minden ehető, csak nem mindegy, hogy mikor. És persze az ember hajlamos olyankor nem teljes erőbedobással készülni a többiek ebédjére, ha tudja, hogy ő úgysem ehet belőle :)
Hihetetlen, amiket ír, de láthatod rajtam - illetve olvashatod - beválik. Ettem én ezalatt a hónap alatt csülkös bablevest, székelykáposztát, palacsintát, rántott húst, csak nem mindegy hogyan, pl. a levesekből hagyd ki a tésztát, a csülökről szedd le a zsírt, a székelykáposztából a soványabb húsokat edd, a bőröst hagyd ki, a rántot húst pedig süsd sütőben és ne liszt-tojás-zsemlemorzsa legyen a panír, hanem Rubint Réka talámánya: teljeskiőrlésű tönkölyliszt-tojás-zabkorpa (először meg kell kapatni mindkét oldalán pár csepp zsiradékon - én kókuszzsírt használok, már a Tetyóban is kapható - utána pedig készresütni sütőben - Isteni - és persze a másik fontos dolog a mikor.
Vedd meg a könyvet, mert nem csak a testeddel foglalkozik, hanem a lelkeddel is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése