2014. június 25., szerda

Szülői volt az óvodában


Már a harmadik gyerekem fog óvodába járni szeptembertől (még egyébként mindig nem vagyok biztos benne), de ahogy telik az idő, egyre több mindent kell vinni a kezdéshez. És itt nem a fogkefére, fogkrémre stb. gondolok. Hanem a meglepő a 3 db törölköző (lehetőleg fehér) ágynemű, lepedő, párna, takaró volt. Olivérnek annak idején még csak az ágyneműhuzatot meg kispárnát kellett vinni, a lepedőt, takarót azt az óvoda adta. Most meg már igen terjedelmes listával érkeztem haza: fénymásolópapír (nem rajzolni, hanem fénymásolni az óvodának), rajzlap, gyurma (színes is és natúr is), színesceruza (ebből a háromszögű), filctoll, vízfesték, rajztartó mappa (amiben állítva tudják tárolni a mesterműveket) ovis zsák (ebből kettő kell: indoklás szerint az egyikbe teszi azt a ruháját, amibe jön, átöltözik benti ruhára, a másikba pedig az ovis kinti ruhát tartja, amibe kimegy az udvarra.), wc papír, papírzsebkendő, folyékony szappan, nedves kéztörlő, fogkefe, fogkrém, szalvéta, nylon zacskó. És persze a csoportpénz... Hiába az önkormányzat felügyeli az óvodát, úgy tűnik ez nem jelent egyben anyagi támogatást is...
Másik újdonság: a szülő három napot igazolhat a gyereknek... (aztán a végén kiderült, hogy óvodavezetői engedéllyel lehet még hiányozni, de azt kérvényezni kell!)
Egyébként halacska jelet választottam neki, remélem, ha csak jövőre kezdi az ovit, a jelet akkor is megtarthatjuk, illetve, hogy ugyanebbe a csoportba kerülünk, mint amibe most kerülnénk. Ugyanis akkor egészen nyolcadik osztály végéig társak maradnának a legtöbb gyerkőccel.
Egyenlőre kérdezgetem, hogy van-e kedve menni, de kategorikusan mindig nemmel felel. Majd még meglátjuk. Augusztusban lesz még egy szülői értekezlet, arra is elmegyek, és akkor már biztosabbat tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése