2014. június 16., hétfő

Félig kész, de


azért a ballagási bulira már tud vendégeket fogadni a kemencés kiülős. Az utolsó két hetet reggeltől estig (éjszakáig) végigdolgoztuk, hogy a ballagásra olyan szinten elkészüljön, hogy képes legyen a vendégek fogadására, a hatalmas négyméteres asztalt körbe tudjuk ülni.
És sikerült! 16-an voltunk és mégis szellősen tudtunk leülni, ha nagyon muszáj lett volna, még 4-5 ember simán elférhetett volna. Persze még van mit csinálni rajta, pl. az oldalára még deszkákat kell felfúrni, a tető még fedetlen, a kemence feletti részen sincs még tető, de már most látszik, hogy milyen szuper lesz, ha teljesen elkészül.



Háttérben a kertben már láthatóak az óriási cukkini palánták :)
Itt még nincsenek készen a padok. Ugyanis két négyméteres padot sikerült apának a segítségemmel elkészítenie. A ház előtti egyik fenyőfánk adta az anyagot, amit ki kellett vágnunk, mivel az áramszolgáltató jóvoltából (annyira megnyesték nyár közepén, hogy nem élte túl) kiszáradtak. Szóval a hatalmas törzset kettévágta láncfűrésszel (tényleg :). Lábnak két-két kuglit tettünk, a tetején ék alakra bevágva. Én lecsiszoltam lamellás koronggal, utána pedig vékonylazúrral átkentem. És nagyon-nagyon szép lett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése