2014. február 11., kedd

Megkaptuk Keve...


1. félévi értesítőjét. És elbőgtem magam. Na, nem azért mert olyan rossz lett, hanem a büszkeségtől. Ugyanis az én kis örökmozgó fiam, minden tantárgyból kiválóan teljesített. Pontosabban:
Magatartása jó: társas kapcsolataiban együttműködő, felnőttekhez udvarias, tanórán aktív, tanórán kívül együttműködő.
Szorgalma: példás. Tanuláshoz való viszonya: aktív, érdeklődő, kötelességtudó. A tanulásban önálló, kitartó, munkája csoportban aktív, házi feladatát elkészíti, felszerelése általában hiánytalan.
Magyar nyelv és irodalom: Kiválóan teljesített: hangképzése pontos, beszéde érthető, beszédtempója megfelelő, hangereje megfelelő, a hallott szöveget önállóan megérti, szlóbeli kifejezőkészsége választékos,szókincse gazdag.
Olvasás: betűismerete pontos, hangos olvasáskor szavanként olvas, tartja a szóhatárokat, szövegértése pontos, verset, szöveget érzékletesen mond.
Írás: betűi és betűkapcsolásai szabályosak, egyenletesek, írásképe tetszetős, írástempója gyors, írottról írottra hibátlanul ír.
Matematika: kiválóan teljesített: számfogalma a tanult számkörben kialakult, számszomszédokat felismeri, számok tulajdonságait önállóan felismeri, relációkat felismeri, számok bontását önállóan elvégzi, összeadása pontos, kivonása pontos, pótlása pontos, sorozatok szabályát önállóan megállapítja, folytatja, geometriai ismeretekben jártas. Szöveges feladatokban logikus, logikai gondolkodása kiváló.
Környezetismeret: kiválóan teljesített: A természet jelenségei iránt érdeklődő, nyitott, megfigyelései pontosak, tapasztalatait pontosan fogalmazza meg. A talultakról kiemelkedő a tudása, tájékozottsága átlagon felüli, közvetlen környezetével szemben igényes.
Ének-zene: kiválóan teljesített: órai tevékenysége aktív, dalokat önállóan énekli, a tanult ritmusértékeket jól alkalmazza, a tanult dalok dallamát, szövegét ismeri, dalos játékokban szívesen vesz részt.
Rajz és vizuális kultúra: kiválóan teljesített: órai tevékenysége aktív, festés-rajzolás iránti érdeklődése megfelelő, színhasználata a munkáin változatos, rajzeszközöket jól használja, kreatív, tele van ötletekkel, a rajzfelületeket bátortalanul használja.
Technika és életvitel: kiválóan teljesített: órai tevékenysége aktív, tanult anyagokat jól ismeri, kézügyessége jó, munkadarabjai pontosak, esztétikusak, eszközeit jól használja.
Testnevelés és sport: kiválóan teljesített: órai tevékenysége aktív, néha rendbontó, mozgása harmónikus, szabályokat megfelelően tartja meg, csapatjátékokban nem szívesen vesz részt, gyakorlatokat kevés segítséggel sajátítja el, labdakezelése megfelelő, mozgásos játékokban aktívan vesz részt, a terhelést kiválóan bírja.
Angol nyelv: kiválóan teljesített.
Ennyi. Szerintem nagyon-nagyon szép bizonyítvány! Nagyon büszkék vagyunk rád, Keve!!!! Annyira, de annyira sajnálom, hogy ezt az én szüleim nem érhették meg, a papa legalább ismert téged, és ő mindig is nagyon különleges kapcsolatban állt veled. Úgy hívott, hogy AZ ÉRTÉK! Nagyon szeretett téged, és mindig az mondogatta, hogy te a jég hátán is megélnél. Rettentő büszke volt rád (rátok) bármit is csináltatok, és nagyon-nagyon remélem, hogy az a szeretet, amit tőle kaptatok, arra emlékeztek még amíg éltek. Biztos vagyok benne, hogy bár hat éves voltál, mikor meghalt, de ennek a hat évnek a szeretete, törődése, büszkesége nem múlik el nyomtalanul, és örökre beléd égett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése