2014. december 8., hétfő

Nálunk járt a Mikulás

 Olivér öltözött be, kifestettem az arcát jó hidegcsípte pirosra, kitömtem a hasát két párnával, a kezébe nyomtam a juhászbotot, és felöltötte a régebben már említett mikulás jelmezt. Óriási sikere volt. Nimród csak mosolygott, nem szólt semmit (ez pedig nála nagy szó, mert mindig mindenkivel kommunikál, van, hogy nem tudok beszélgetni az ismerősökkel, mert neki állandóan mesélnie kell valami fontosat :)
De itt most csak mosolygott és a reggel a csizmában talált csokidrazsét mutogatta szótlanul a "Mikulásnak". Persze miután megkapta a csomagot és a Mikulás elment, (mert mint mondta még másfél milliárd gyerekhez kell eljutnia, ezért nagyon siet) utána persze kiabálva mondogatta, hogy itt volt a Mikulás, és ő kapott tőle csomagot. Olivér vendégszerepelni is volt a nagyszüleinél, oda is vitt csomagot, persze abban nem csoki volt, hanem kávé, teák, nápolyi és gyümölcs. Azt mesélte, hogy a nagyapja annyira nevetett, hogy nem bírt szóhoz jutni. A nagymamája nem volt otthon, de később átjött megkérdezni, hogy nem fényképeztük e le véletlenül a Mikulást, mert  ő is szeretné látni, és bánja, hogy lemaradt az eseményről. Amikor levetítettem a videót, és Nimród is végignézte. akkor teljesen közömbösen megszólalt a végén: az Olivér volt a Mikulás. Ennyi.
Este azért Olivér még egyszer felöltötte a jelmezt, mert azt szerettük volna, ha a mama is látja élőben. Amikor ezután hazajött és bekopogott megint, mint Mikulás, és átadta a mama által küldött tábla csokit, akkor Nimródnál megint előjött a varázs. Csak mosolygott, nézte-nézte a Mikulást és teljesen odáig volt a gyönyörűségtől. Ez van, azért ha megjelenik az ember nappalijában egy nagypocakú, fehér szakállú puttonyos "bácsi", aki ráadásul még csokit is hoz, akkor a logika teljesen háttérbe szorul és marad a csoda...:)


Nézd, anya, ezt találtam a csizmámban:



Megérkezett a Mikulás:



Nimród csak mutogat és mosolyog :)



A csomag átadás:



A Mikulás már elment, ő meg a csomagokat szorongatva mosolygott tovább:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése